Sárgarépás!!! recept
A Sárgarépás!!! hozzávalói:1 bögre darabos dió
2 bögre (barna)liszt
1 bögre mazsola
1 bögre cukor
1 dl olaj
2 bögre reszelt sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 vanílíás cukor
1 evőkanál fahéj
4 egész tojás
1 csipet só
A Sárgarépás!!! elkészítési módja:
A tojást,a cukrot habosra keverjük,lassan hozzáadjuk az olajat,lisztet,és a többi hozzávalót.Utoljára a tormareszelőn reszelt sárgarépát.Tehetünk bele reszelt citrom vagy narancshéjat. A tepsit sütőpapírral kibéleljük(én a zepter serpenyőmbe szoktam sütni) és kb.40percig sütjük.Fontos,hogy a kivétel előtt szúrópróbát végezzünk átsült-e.A sütőt előmelegíteni,180’-on sütni.A tészta állaga piskótáéhoz hasonló. (Én megcsináltam sima liszttel,mirelit szilvával darabolva úgy is nagyon finom.A legnagyobb munka a répa reszelése,egyébként 5 perc alatt összeállítható) Jó étvágyat!
Mindenféle darabos dolog jó bele,csoki,dió mogyoró,aszalt gyümölcsök.10 perc alatt összeállítható,40 perc sütés,5 perc alatt csokival megkenni.Ha előtte félbevágjuk megkenhetjük pikáns lekvárral.Én magam által előállított 1 cm es marcipán sárgarépákkal(pici zölddel a végén) szoktam diszíteni.Ezekből mindig tartok a hütőben
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 709c8a0cf0, 2009. aug. 11. 00:03
A sárgarépás!!! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.