Karácsonyra gesztenyés-almás recept
30 perc
A Karácsonyra gesztenyés-almás hozzávalói:
1 csomag kész dobostortalap(én rosszul sikerült vizespiskótával csinálom)
2 db gesztenyemassza(ha saját sütésű piskóta akkor 1 db)
1 1/2 kg alma
kevés tejszín vagy vaj a gesztenyéhez,hogy kenhető legyen
kevés fahéj az almához
1-2 evőkanál cukor az almához
citromhéj az almához
étcsokibevonó
A Karácsonyra gesztenyés-almás elkészítési módja:
Az almát meghámozom,magozom és mintha kompótot főznék megcsinálom,de nem öntök rá vizet.Ízesítem,és kanállal villával pépesítem és félreteszem hűlni.A tortalapot megkenem almapéppel-nem baj ha kissé darabos-majd a következő lapot gesztenyével és ráborítom a gesztenyés felével az almával megkentre.Megkenem almával, a következő lapot gesztenyével és megint ráfordítom.Addig csinálom még az alapanyag tart.Kb egy centi vastagon teszem rá az almát fél centi vastagon a gesztenyét.Mikor kész egy éjszakára lesúlyozom,kb egy kilós súllyal.Másnap megkenem a tortabevonóval,és egész gesztenyékkel díszítem.Olyan finom, könnyű, hogy nem lehet abbahagyni.
Én csak 1 centi vastag vizes piskótát tudok sütni 5-6 tojásból a nagy lapos gáztepsibe.Ehhez a sütihez pont jó:))A doboslapra jellemző.hogy nem piskótaállagú és nem ázik el.CBA ban lehet kapni.Ha kész lapból készül akkor az össz munkaidő 30 perc
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 709c8a0cf0, 2009. nov. 24. 20:19
A karácsonyra gesztenyés-almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.