Aszaltszilvával és karavánsajtal töltött pulykamell baconszalonnába göngyölve recept


1 kg pulykamell
1-2 csomag baconszalonna
20 dkg aszaltszilva
10-15 dkg karavánsajt
Az Aszaltszilvával és karavánsajtal töltött pulykamell baconszalonnába göngyölve elkészítési módja:
A pulykamellet másfél ujjnyi széles csikokra vágjuk, a karavánsajtot ceruza vastagságura, 2 db aszaltszilvát és a karavánsajtot áttekerjük a pulykamellel,majd ellentétes irányban betekerjül a baconszalonnával is. Tüzálló tálba egymás mellé helyezzük,és sütőben addig sütjük,amíg a szalonna egyhén piros nem lesz./kb.30-40 perc,mennyiségtől függően/
Karácsonyi és ünnepi vacsorának is kíváló,mert már akár egy nappal is hamarabb összeállítva hűtőben eltartható,és már csak a sütőbe kell tenni.
Friss salátával,vagy majonézes burgonyával is laktató!
NEM FELEJTETTEM EL FÜSZEREKET ÍRNI!A TÖLTELÉK ADJA AZ ÍZT!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: a106211d56, 2009. okt. 23. 12:25
Az aszaltszilvával és karavánsajtal töltött pulykamell baconszalonnába göngyölve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.