Baconos pulykatorta recept
A Baconos pulykatorta hozzávalói:80 dkg pulykamell,
25 dkg szeletelt baconszalonna,
25-30 dkg reszelt sajt,
2- 3 db tojás,
liszt,
só,
bors.
A Baconos pulykatorta elkészítési módja:
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pulykamell szeletet belemártjuk a tojásba és a reszelt sajtba. így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. ( az eredeti recept szerint először lisztbe is bele kell mártani , de én azt kihagyom )A tetejére is szalonna szeletek tettem. Lefóliáztam és kb. 45-50 percig sütöm, 180 fokon. Utána leveszem róla a fóliát és pirítom a szalonnát a tetején.Én most mikor már majdnem teljesen kész lett akkor kiborítottam és így visszahelyeztem a sütőbe, hogy az alsó szalonnák is meg tudjanak pirulni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. szept. 9. 07:09
A baconos pulykatorta elkészítési módja és hozzávalói.