Székely sütemény-diós recept
90 perc
212 kcal
25 dkg finomliszt
14 dkg sütőmargarin
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek.tej
A tésztára:
10-15 dkg sárgabaracklekvár
A diós tésztához:
4 tojás +
1 tojásfehérje=ami a tésztából kimaradt
18 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
A tepsi kikenéséhez margarin
A Székely sütemény-diós elkészítési módja:
1.)A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval összegyurjuk. Tepsi nagyságura nyujtjuk,előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Mikor kicsit lehűlt,a baracklekvár felével megkenjük. 2.)Közben elkészítjük a diós tésztát. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a darált diót beleforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és a diós masszába forgatjuk. 3.)A lekvárral megkent elősütött tésztalapra kenjük,és további 15-20 percig sütjük. Majd teljesen ki kell hülnie! 4.)Ezután hosszában kettévágjuk.Az egyik felét megfordítjuk ugy,hogy az omlós(linzer)tészta legyen felül,amit a maradék lekvárral megkenünk. Végül a tészta másik felét ráemeljük ugy,hogy az omlós (linzer)tészta legyen alul.Közte lekvár lesz! Ezt kapjuk alulról felfelé: diós,linzer,lekváros réteg,linzer,és diós a teteje.
Egyszerűbb mint első olvasásra tünik,és nagyon finom,mindemellett dekoratív.
A megadott kalóriaérték akkor érvényes,ha 24 egyenlő darabra van vágva.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a106211d56, 2009. okt. 10. 11:44
A székely sütemény-diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.