Csokoládés körtetorta mogyoróval recept
A Csokoládés körtetorta mogyoróval hozzávalói:3 tojás
85 g vaj
85 g 70%-os étcsoki
85 g cukor
85 g pirított, majd ledarált mogyoró
csipet só
1 ek konyak
2 érett körte
A Csokoládés körtetorta mogyoróval elkészítési módja:
A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a konyakot, majd hűlni hagyjuk. Közben papírral kibéleljük alul, majd kivajazunk egy tortaformát és egy kanál kristálycukorral "kilisztezzük". A csokihoz adjuk a cukrot és a tojás sárgáit egyenként. A fehérjét habbá verjük és a mogyoróval felváltva belekeverjük a csokis masszába. A tésztát beleöntjük a tortaformába és a hámozott, felezett körtékkel kirakjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Én konyak híján rumot használtam, a cukornak csak a felét raktam bele, kihagytam egy tojást (véletlen), a körtét nem feleztem, hanem 1/8-adra vágtam: senki nem panaszkodott! ;)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: psycheee, 2009. okt. 9. 15:43
A csokoládés körtetorta mogyoróval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.