Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaós-diós csiga recept

Kakaós-diós csiga recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kakaós-diós csiga hozzávalói:
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek cukor
3 dkg élesztő
18 db édesítő tabletta
1 citrom reszelt héja
csipet só
3 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg kakaó
1 kk fahéj
5 dkg dió
1 tojás a kenéshez


A Kakaós-diós csiga elkészítési módja:
Az élesztőt a tejjel, a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, krátert képezünk a közepébe, majd a kráterbe öntjük a kovászt. Ráhúzzuk a lisztet és 10 percig kelesztjük. Felolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadjuk az édesítő tablettákat, az 1 dl tejet és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, ráreszeljük a citrom héját, langyos tejjel összedagasztjuk. Cipót formálunk, letakarjuk, duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, felolvasztjuk a másik 10 dkg vajat, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat. A diót durvára vágjuk. A megkelt tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágunk. A csíkok közepére a kakaós-fahéjas vajból vastag csíkot húzunk, és megvárjuk, míg rádermed a tésztára. Hosszában összehajtjuk a csíkokat, nyújtófával szétlapítjuk az eredeti méretére,majd csigaszerűen feltekerjük. Tepsibe tesszük, negyed órát kelni hagyjuk. Tojással megkenjük, dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 15 p-ig sütjük.

Ez a kakós réteg számomra kezelhetetlen és íztelen volt. Helyette cukormentes csokit ajánlok!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós-diós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook