Szaharinos kalács recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szaharinos kalács hozzávalói:
70 dkg liszt
1,5 dl olaj
4 dl langyos tej
1 élesztő
5 ek cukor
30 szem édesítő tabletta
2 ek kakaópor
1 tojás a kenéshez!
A Szaharinos kalács elkészítési módja:
a tejben a cukrot és a tablettákat feloldjuk az élesztőt megfuttatjuk benne majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. egy kicsit keményeb tésztát kapunk mint az átlag kelt tészták de nem baj. megfelezzük és az egyikbe kakaóport dagasztunk ezt hagyjuk megkelni legalább duplájára majd mind a kettőt kinyújtjuk vékonyra és egymásra téve összetekerjük tojással megkenve előmelegített sütőben (180 fokon)készre sütjük
tehetünk bele mazsolát is !én nem szoktam mert nem szeretem!
az édesítő ízét egyáltalán nem lehet rajta érezni!!
sőt szeintem finomabb mint a csak cukorral készültek!!
addig nem szabad felvágni míg ki nem hűl mert a tésztája nagyon összetapad és csúnya lesz!!de ha forrón szeretnéd megenni inkább tépd mint vágd!!
nagyon lágy és könnyű kalács! imádni fogod
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: ritaanyu, 2008. máj. 31. 12:40
A szaharinos kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.