Az én mákos gubám recept
Az én mákos gubám hozzávalói:8 db szikkadtabb kifli
6 dl tej
15 dkg darált mák
3-4 evőkanálnyi méz
2 dkg margarin
1 dkg vaníliáscukor
citrom
Az én mákos gubám elkészítési módja:
A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen.) A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. A maradék margarinnal kenj ki egy tepsit vagy tűzálló tálat, terítsd el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 5-10 percig süsd a gubát. Kockákra vágva melegen tálald, s ekkor csorgasd rá a méz maradékát.
Mák helyett dióval is jó. (Egyébként akár mákkal, akár dióval készül, a méz kiváltható porcukorral is.)
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. okt. 7. 15:26
Az én mákos gubám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.