Karácsonyi kuglóf recept


500 gr liszt,
10 dkg vaj,
3 dkg élesztő,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg porcukor,
1 kávéskanál reszelt citromhéj,
5 tojássárgája,
2 dl tej,
3 cl tojáslikőr,
csipet só,
1 ek. kakaó,
1 étcsokoládés tortabevonó,
2 ek. olaj,
hámozott mandulaszemek.
A Karácsonyi kuglóf elkészítési módja:
A tejet az élesztővel, egy kanál cukorral és 10 dkg liszttel kelesszétek kovásszá. A vajat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, a likőrrel keverjétek össze, adjátok hozzá a kovászt, a citromhéjat, a többi lisztet és dolgozzátok jól össze. Válasszátok ketté, a felébe dolgozzátok bele a kakaót. Konyharuhával letakarva hagyjátok megkelni. Kivajazott, kilisztezett formába előbb a fehér, majd a fekete tésztát helyezzétek bele. Hagyjátok a formában is megkelni, majd kb. 200 fokon süssétek pirosra. Ha kihűlt, olajjal kikevert bevonó- masszával öntsétek nyakon, az alját körbe hámozott mandulaszemekkel díszítsétek.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 898dd96de6, 2009. nov. 12. 23:59
A karácsonyi kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.