Mentolos csokoládétorta recept
50 perc
A Mentolos csokoládétorta hozzávalói:
5 tojás,
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 ek. rum,
20 dkg darált mandula,
1 tk. sütőpor,
10 dkg étcsokoládé,
fél liter tejszín,
20 dkg mentolos étcsokilapocska,
1 ek. pálinka,
2 cs. habfixáló,
5 dkg mentolízű fondant drazsé drazsé étcsoki bevonattal,
tejszínhab a díszítéshez
A Mentolos csokoládétorta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a rumot habosra verjük, a mandulát és a sütőport hozzákeverjük. Óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 30 perc alatt készre megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét felaprítjuk. A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk majd a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a habfixálóval felhabosítjuk. A kihűlt piskótát félbevágjuk, az alsó lapra kenjük a krém háromnegyedét, ráborítjuk a tetejét, és a maradék krémmel beborítjuk a tortát. Csokoládédrazséval és tejszínhabbal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 898dd96de6, 2009. nov. 14. 22:13
A mentolos csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.