Tejszines kávétorta 12 szelethez recept
340 kcal
20dkg liszt + a sütőformához
1,5 ek.kakaópor
1,5 kk.sütőpor
vaj a sütőformához
3 tojás
20dkg cukor
1/2 dl jó erős feketekávé
1 tasak zselatinpor
4 dl tejszin
1 ek.porcukor
1 kk.azonnal oldodó kávépor
A Tejszines kávétorta 12 szelethez elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük 1 ek. kakaóporral és a sütőporral.Kivajazuk kilisztezzük egy kerek kb.26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tojást a cukorral habosra felverjük.Hozzáadjuk a fekete kávét,majd ovatosan a lisztes keveréket.A tésztát a formába öntjük és 40 percig sütjük,majd hadjuk kihülni. A zselatinport lkészítjük a csomagoláson olvasható leírás szerint.Közben a tejszint kemény habbá verjük és kettéosztjuk.A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük /nem főzzük/ hadjuk langyosra hülni.A zselatint az egyik fél tejszinbabbal még 1 percig habosítjuk. A megsült piskótát kettévágjuk,az alsó lapot megkenjük a zselatinos tejszinhabbal.Ráborítjuk a mások lapot és a tetejére tesszuk a maradék tejszinhabotés megszórjuk porcukorral.Fél órára hütőbe tesszük. Tálaláskor elkeverjük a maradék kakaóport a kávéporral és megszorjuk vele a torta tetejét.
Csokireszelékkel megszorva is jót mutat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Minya, 2009. nov. 14. 10:47
A tejszines kávétorta 12 szelethez elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.