Ribizlis torta recept


50dkg ribizli
30dkg liszt
4tojás
1evőkanál száraz fehérbor
2evőkanál olaj
só,vaj és liszt a sütőformához
1 cs sütőpor
A Ribizlis torta elkészítési módja:
Kerek tortaformát vagy négyszögletes sütőformát kikenjük vajjal beszórjuk liszttel.A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét 5dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra kikeverjük majd állandó keverés mellett apránként beledolgozunk 15dkg cukrot.Amikor a tojásos massza egészen fehér hozzáadjuk a lisztet a sütőport egy csipet sót a fehérbort az olajat és sima tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a tepsibe simítjuk a tetejét megszórjuk ribizlivel. 200C'ra előmelegített sütőben 40-50perc alatt megsütjük.A süteményt hagyjuk teljesen kihülni csak hidegen szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f848559bc2, 2008. jún. 12. 17:35
A ribizlis torta elkészítési módja és hozzávalói.