Húsos spárgaragu recept
A Húsos spárgaragu hozzávalói:50dkg csirkemellfilé vagy szűzpecsenye
30dkg spárga
4evőkanál olaj
1 szál póréhagyma
1 paprika
2dl tejszín
1evőkanál gorombára összevágott kapor vagy petrezselyem
1kávéskanál citromlé
só
őrölt fehér bors
A Húsos spárgaragu elkészítési módja:
A húst megmossuk,leszárítjuk,csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a póréhagymát és a paprikát ugyancak vékonyra aprítjuk. A spárgát megtisztítjuk a végeket levágjuk a többi részt 2-3 cmes darabokra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat megpirítjuk benne a húst, majd rátesszük az összevágott hagymát paprikát és a spárgát. Sózzuk borsozzuk rövid idő alatt összepirítjuk majd kevés vizet öntünk alá lefedjük és az edényt időnként megrázogatva 6-8percen ár pároljuk. Amikor a zöldségek kellően puhák de a spárgadarabok még roppanósak ráöntjük a tejszínt megszórjuk a kaporral vagy a petrezselyemmel meglocsoljuk a citromlével összeforraljuk és tálaljuk.
Köretnek tetszőlegesen főtt orsótésztát adhatunk mellé.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f848559bc2, 2008. jún. 8. 18:10
A húsos spárgaragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.