Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept
A Póréhagyma kapros-paprikás mártásban hozzávalói:1 kg póréhagyma fehér része,
1 csokor friss kapor,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál ecet,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál paprikakrém,
só (ízlés szerint).
A Póréhagyma kapros-paprikás mártásban elkészítési módja:
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:51
A póréhagyma kapros-paprikás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.