Paradicsomos tök recept
A Paradicsomos tök hozzávalói:1 kg gyalult tök,
25 dkg friss, kemény paradicsom,
3 evõkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
só,
csipet cukor (ízlés szerint).
A Paradicsomos tök elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a tököt jól megsózzuk és fél óráig hagyjuk állni. A paradicsomot megmossuk, majd felnégyeljük. A hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, azután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és ráöntünk egy evõkanálnyi vizet. A levet eresztett tököt kissé kicsavarjuk, majd a hagymás-paprikás olajra tesszük. Fedõ alatt puhára pároljuk, végül belekeverjük a paradicsomgerezdeket. Addig pároljuk tovább, amíg a paradicsom héja felpenderedik. Bõven megborsozva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:51
A paradicsomos tök elkészítési módja és hozzávalói.