Fagylalt szelet recept
A Fagylalt szelet hozzávalói:TÉSZTÁHOZ:
4 tojás
20dkg porcukor
20dkg liszt
fél tasak sütőpor
10dkg kakaó
10 evőkanál víz
KRÉMHEZ:
3 tojás
2csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
3evőkanál liszt
20dkg Rama margarin
35dkg porcukor
A Fagylalt szelet elkészítési módja:
A tésztához a 4tojássárgáját 10evőkanál vízzel és a cukorral habosra keverjük.Ehhez hozzáadjuk a lisztet,sütőport és a kakóport /színezéshez/.Közben felkeverjük a 4tojásfehérjét majd összedolgozás után megsütjük. A krém készítéséhez 3 tojássárgáját a vaníliáscukorot a 2,5dl tejet a 3evőkanál lisztet elkeverjük és sűrűre főzzük.Közben 20dkg Rama margarint 20dkg porcukorral kikeverjük és a főzethez hozzá keverjük a 3tojásfehérjét 10dkg porcukorral.Gőzőn habbá keverjük és a krém tetejére tesszük,a végén csokidarával megszórjuk.
Hidegen tároljuk és ezután fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f848559bc2, 2008. jún. 2. 17:25
A fagylalt szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.