Omlós puncs recept
Az Omlós puncs hozzávalói:TÉSZTÁHOZ
50 dkg liszt
15 dkg zsír / 20 dkg vaj
2 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
20 dkg porcukor
tejfől
1 citrom reszelt héja
TÖLTELÉK
1 lapot összetörünk
2 dl tejjel leöntjük
hozzáadunk 1 csomag vanilliás cukrot
2 evőkanál kakaót
2-3 evőkanál lekvárt / baracklekvárral a legfinomabb /
ízlés szerint cukrot
1 citrom levét és fél citrom reszelt héját
10 dkg vajat
és ízlés szerint rum kivonatot
TETEJÉRE
Cirtommáz
30 dkg porcukor
1 citrom leve
pár csepp málna / meggylé
Az Omlós puncs elkészítési módja:
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat majd 3 felé osztjuk és egyenként kinyujtjuk és megsütjük. A tölteléket összekeverjük majd a kihült lapra helyezzük és egy lappal lefedjük.Erre kerül a citrommáz.
Nem kell bele a 2 dl tejfől.A mázhoz ha úgy látod hogy nem akar összeállni nagyon kevés vizet önthetsz hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Minya, 2008. jún. 15. 12:46
Az omlós puncs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.