Hókristály recept
30 perc
A Hókristály hozzávalói:
5 dkg citronát (cukrozott citromhéj)
15 dkg liszt
1 csipet sütőpor
5 dkg cukor
10 dkg vaj /margarin
1 tojássárgája
1 mokkáskanál citromaroma
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
7 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál jégcukor
A Hókristály elkészítési módja:
A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formájú hókristályokat szaggatunk ki belőle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sűrű masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 898dd96de6, 2009. nov. 11. 10:40
A hókristály elkészítési módja és hozzávalói.