Rigó Jancsi - lisztérzékenyeknek recept
A Rigó Jancsi - lisztérzékenyeknek hozzávalói:8 tojás
8 e.kan. cukor( cukrosoknak: 4 e.kan.glukonon,vagy fruktóz)
6 e.kan .liszt( lisztérzékenyek: rizsliszt)
2 e.kan. darált dió
1 e. kan. kakaópor
1/2 cs. sütőpor
Töltelék:
5 dl habtejszín
4 e.kan.vaníliás porcukor( diétásan: glukonon, van. aromával)
1 csapott e.kan. baracklekvár(cukrosoknak: diabetikus)
1 tábla Party étcsokoládés tortabevonó( vagyis diabetikus)
3 cl rum
A Rigó Jancsi - lisztérzékenyeknek elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot,tovább verjük,s mikor kemény a hab, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját. A sütőporral,kakaóval szitált lisztet, amibe a diót is belekevertük, hozzáadjuk a tojásos masszához.Lehetőleg ne nagyon törjük a habot. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes ( 170-180 fokos) hőmérsékleten. A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk a cukrozott kakaót is. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk melegítve, langyosra hűtjük.Egy-két kanál tejszínes masszát elkeverünk benne, s így adagoljuk a többi tejszínes krémhez. A tésztát két részre osztjuk, visszatesszük az egyiket a tepsibe, megkenjük lekvárral, s ráöntjük a krémet. Hűtőbe tesszük dermedni. A másik lapot bevonjuk rumos olvasztott csokival. Tálalás előtt ezt a lapot kockákra vágjuk, s így tesszük a krém tetejére A kockák mentén éles késsel feldaraboljuk a tölteléket az alsó lappal együtt.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 14. 18:13
A rigó jancsi - lisztérzékenyeknek elkészítési módja és hozzávalói.