Ropogós kókusztallér recept
45 perc
A Ropogós kókusztallér hozzávalói:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt( gluténmentesen: rizsliszt)
20 dkg Ráma
10 dkg kristálycukor( cukrosoknak: 5 dkg glukonon
vagy fruktóz)
1 tojás sárgája
15 dkg Party étcsokis tortabevonó (cukrosoknak: diétás)
A Ropogós kókusztallér elkészítési módja:
Serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszt, kiöntjük, hűtjük. A lisztet a feldarabolt margarinnal, a cukorral, tojássárgájával, és 10 dkg kókusszal robotgéppel elkeverjük, majd hideg kézzel, gyorsan , síma tésztává összedolgozzuk. Kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, és 2 órán át hűtjük. Kb. fél cm vastag korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített, (200 fokos) forró sütőben 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük. A feldarabolt tortabevonót megolvasztjuk, s bevonjuk vele a tallérok egyik felét. Kb. 10 perc után megszórjuk őket a maradék kókusszal . Ha teljesen megszáradtak, jól záródó fémdobozban tárolva hosszabb ideig is frissek maradnak. kb. 70 db lesz belőle.
Ha a vízfürdőben felolvasztott bevonót lehűtjük, s újraolvasztjuk, tükörfényes felülete lesz.
A sütiket villával tartsuk az edény fölé,amelyikben a máz van, s evőkanállal csurgassuk rá a folyékony csokit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 16. 18:24
A ropogós kókusztallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.