Rumos - csokis golyók recept


10 dkg mazsola
1/2 dl rum
20 dkg keksz darabokra tördelve
10 dkg kristálycukor
1 k.kan. őrölt fahéj
15 dkg darált dió
25 dkg étcsokoládé
1/2 dl tejszín
3 e. kan. méz
A Rumos - csokis golyók elkészítési módja:
A mazsolát a rumba áztatjuk. A kekszet a cukorral, fahéjjal, s 5 dkg dióval elkeverjük. Az összetördelt csokit a tejszínnel, mézzel kis lángon megolvasztjuk, a kekszes masszára öntjük. Jól elkeverjük a rumos mazsolával. Hűtőben megdermesztjük. Nedves kézzel kisebb gömböket formázunk belőle, a maradék dióban meghempergetjük, s a hűtőbe visszatéve tartjuk fogyasztásig, míg ismét kissé megdermed .( kb.2 óra múlva fogyasztható)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 16. 18:00
A rumos - csokis golyók elkészítési módja és hozzávalói.