Csúsztatott palacsinta rumpuncsos öntettel recept
50 perc
A Csúsztatott palacsinta rumpuncsos öntettel hozzávalói:
A tésztához: 5 dkg vaj, 3 tojás, 2 púpozott ek kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3-4 ek olaj, 4 dl tej
A sütéshez: 5-6 ek olaj
A töltelékhez: 5 ek kristálycukor, 12 dkg étcsokoládé
Öntethez: 5 dkg mazsola, 3 ek rumpuncs ízű pudingpor, 4 dl tej, 4-5 ek kristálycukor, 1 cs vanillincukor, 0.5-1 dl rum
A Csúsztatott palacsinta rumpuncsos öntettel elkészítési módja:
A tésztához a vajat először magában, majd a tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, majd a kemény habbá vert tojássárgáját is beleforgatjuk. A töltelékhez a cukrot a reszelt csokoládéval összekeverjük. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, egy kis merőkanálnyi masszát egyenletesen beletöltünk, és közepes lángon kb 2 percig sütjük. A tészta megfelelő, ha a teteje szépen kifehéredik. Tűzálló tálba csúsztatjuk anélkül, hogy megfordítanánk és a másik oldalát is megsütnénk. Cukros csokoládéval megszórjuk. Ugyanígy további 5, a hagyományosnál vastagabb palacsintát sütünk, és a cukros csokoládéval egymásra rétegezzük. A tetejére úgy borítsuk rá a palacsintát, hogy a sült oldala legyen lefelé. Forró sütőben 10 percig sütjük. Ez pontosan elég idő ahhoz, hogy elkészítsük a rumpuncs öntetet.A mazsolát 2 dl vízbe szórjuk, a pudingport a tejjel simára habarjuk, majd egyenletesen kevergetve 3-4 perc alatt sűrű krémmé főzzük. A kész krémet cukorral ízesítjük, a lecsöpögtetett mazsolával gazdagítjuk. A csúsztatott palacsintát a maradék cukros csokoládéval díszítjük, az öntetet külön kínáljuk hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 10. 21:14
A csúsztatott palacsinta rumpuncsos öntettel elkészítési módja és hozzávalói.