Meggyes pitee recept

Elkészítési idő 45 perc

A Meggyes pitee hozzávalói:
200 g vaj vagy margarin, 200 g cukor, 1 cs vanillincukor, 6 tojássárgája, 1 tojás, 2 ek rum, 100 g őrölt mandula vagy dió, 200 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 300 g meggy

Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke vagy vaníliaízű porcukor


A Meggyes pitee elkészítési módja:
Vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. A vanulliás porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes pitee elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook