Meggyes pitee recept
45 perc
A Meggyes pitee hozzávalói:
200 g vaj vagy margarin, 200 g cukor, 1 cs vanillincukor, 6 tojássárgája, 1 tojás, 2 ek rum, 100 g őrölt mandula vagy dió, 200 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 300 g meggy
Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke vagy vaníliaízű porcukor
A Meggyes pitee elkészítési módja:
Vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. A vanulliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. szept. 10. 20:50
A meggyes pitee elkészítési módja és hozzávalói.