Finom és könnyű mézeskalács recept
A Finom és könnyű mézeskalács hozzávalói:90 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
2 dl méz
10 dkg margarin
3 dl tej
1 evőkanál szódabikarbóna
1-1 evőkanál őrölt gyömbér és őrölt fahéj
A Finom és könnyű mézeskalács elkészítési módja:
A margarint,mézet,cukrot,fűszereket felmelegítjük,jól összekeverjük,beleöntjük a tejet és hűlni hagyjuk.kihülés után belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet és tésztát gyúrunk belőle.A tészta így elkészítve nagyon ragadni fog,ezért egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.Másnap liszters deszkán 4-5 mm. vastagra nyújtjuk,szaggatóval formákat vágunk ki belőle.Tojással megkenve,előmelegített sütőben,közepes lángon kb. 10 perc megsütjük.Sütés előtt díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: barnalien, 2006. dec. 16. 14:49
A finom és könnyű mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.