Csokis-diós szelet recept
A Csokis-diós szelet hozzávalói:10 dkg vaj,
40 dkg étcsokoládé, darabokra törve,
5 dkg finomított kristálycukor,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
20 dkg mandulás csók vagy kókuszos keksz, összetörve,
10 dkg brazil dió, durvára vágva,
kókuszreszelék a tálaláshoz,
friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható).
A Csokis-diós szelet elkészítési módja:
Béleljünk ki egy kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot a mikro sütőben közepes fokozaton 2-3 perc alatt, vagy egy forrásban levő víz fölé helyezett tálban kis lángon. Keverjük bele a fahéjat, a mandulás csókot vagy kókuszos kekszet és a diót. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét egy késsel, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább két órán át. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 25. 18:50
A csokis-diós szelet elkészítési módja és hozzávalói.