Brownie recept
25 perc
A Brownie hozzávalói:
375 g étcsokoládé
375 g vaj
6 db nagy tojás
50 dkg kristálycukor és 1 teáskanál vaníliáscukor
pici só
225 g liszt
300 g aszalt meggy/vagy más savanykás, én vörös áfonyát szoktam még
A Brownie elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A csokit a vajjal mikróban felolvasztom. A 6 tojást cuzammen habosra keverem a cukorral és a vaníliáscukorral. A keveréket összeöntöm az olvadt vajas-csokis masszával. Pici sót teszek bele (fél csipet) és belekeverem a lisztet, csomómentes állapotig. Ezután kapja meg az aszalt gyümiket. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, ami kb. 25x35 cm nagyságú, és 6 cm magas. A sütőben kb. 25 percig kell sütni. Akkor van készen, amikor a tetején megjelenik egy jellegzetes vékony kéreg, és az a szélén el kezd repedezni. Igazából ezt kell figyelni, nem az órát, nekem sült már meg 20 perc alatt is..
Ronda és finom.....hmmmm
JÓ ÉTVÁGYAT!!! :D
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: christine, 2006. aug. 15. 20:23
A brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.