Tejszínes karácsonyi csokoládétorta recept
A Tejszínes karácsonyi csokoládétorta hozzávalói:1 kerek csokoládés piskótalap,
15 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
5.5 dl tejszín,
4 dkg kakaó,
4 dkg étcsokoládé,
10 dkg erdei gyümölcsíz,
5 cl rum
A Tejszínes karácsonyi csokoládétorta elkészítési módja:
A lisztből, vajból és porcukorból linzertésztát gyúrunk. Lemérünk belőle 20 dkg-ot, és kerek tortalapot sütünk belőle, a többiből kinyújtva, kis csillagokat szúrunk ki és megsütjük. A kettévágott piskótalap egyik felét megkenjük a gyümölcsíz felével, és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és az egészet jól összekeverjük. Ha van otthon fém tortakarikánk, rátesszük a gyümölcsízzel összeragasztott két tortalapra, s rátöltjük a csokoládés tejszíntölteléket úgy, hogy az a karika háromnegyedéig érjen. Ráhelyezzük a piskótalap másik felét. Erre töltjük a maradék tejszínkrémet, a tetejét egyenesre simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. A hűtőből kiemelve, a karikát levesszük róla, szeletenként egy-egy, porcukorral meghintett linzercsillaggal díszítjük, a közepét pedig kakaóporral szórjuk meg.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: kiss67, 2009. nov. 21. 11:45
A tejszínes karácsonyi csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.