Karácsonyi töltött alma recept
A Karácsonyi töltött alma hozzávalói:6 db alma
15 dkg darált dió
6 dkg mazsola
2 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
A Karácsonyi töltött alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, a magházat karalábévájóval kiszedjük. A citromlével, mazsolával felfőzzük a diót, hagyjuk kihűlni, majd az almákba töltjük. A töltött almákat tűzálló tálba helyezzük egymás mellé és előmelegített sütőben kis lángon megsütjük. Kb. 12-15 perc alatt készen van.
Sült húsokhoz, köret mellé kínálhatjuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Marcsietta, 2009. nov. 19. 17:42
A karácsonyi töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.