Anika tejföl-tortája recept
Az Anika tejföl-tortája hozzávalói:1 db ujjnyi vastagságú kakaós piskóta/tortalap
6 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaniliás cukor
csipet só
2-3 e.kanál porcukor /ne legyen túl édes/
1 dl tej
2 e.kanál zselatin
1 cs. piros tortazselé
1/2 kg piros gyümölcs /meggy, eper, málna, ribizli
Az Anika tejföl-tortája elkészítési módja:
A tejfölt, citromhéjat, van.cukrot, sót és a porcukrot alaposan összekeverjük. A tejben elkeverjük a zselatint, lassú tűzön addig főzzük, amíg csomómentes nem lesz. Ha langyosra hűlt, összedolgozzuk a telfölös masszával és rásimítjuk a tortalapra. Tetejére helyezzük a gyümölcsöket. Utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, amikor dermedni kezd, a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána szeletelhetjük.
Fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, csak akkor meg kell várni, amíg felenged és lecsepeg a leve.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marcsietta, 2007. aug. 6. 14:23
Az anika tejföl-tortája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.