Részeges alma recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Részeges alma hozzávalói:
10 g mazsola,
0,25 l fehérbor,
1,5 dl víz,
1 citrom és 1 kis narancs
vékony csíkokra vágott héja,
1 evőkanál citromlé,
4 nagy meghámozott,kicsumázott,cikkekre vágott
alma,
1 darabka fahéj
A Részeges alma elkészítési módja:
A jól megmosott mazsolát annyi meleg vízben áztatjuk,hogy ellepje,és hagyjuk megduzzadni. A bort a vízzel,a fahéjjal,a citromlével a citrom és a narancshéjjal felforraljuk.Az almacikkek felét belerakva kb 5 perc alatt üvegesre főzzük. Az almát szűrőlapáttal üvegtálba szedjük és a mazsolát a boros almalébe rakjuk.Az alma másik felét is beletesszük,5 percig főzzük,és a levével együtt a tálba tesszük.Kihűtjük,majd a tálat le- takarva 2-3 órára hűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a fahéjat kidobjuk belőle.
Tipp:A gyümölcs felét kedvünk szerint válogathat-
juk,így készülhet szilvából,őszibarackból,
kopaszbarackból,körtéből,esetleg ezek
keverékéből.
Ősszel vagy télen a részeges almát melegen
édes tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 21. 08:20
A részeges alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.