Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával recept
A Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával hozzávalói:15 dkg bulgur,
1 nagy evőkanál currypor,
1 doboz joghurt,
5 dkg sonka, vékony csíkokra vágva,
2 evőkanál narancslé,
2 evőkanál fehérbor-ecet.
A Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával elkészítési módja:
A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb 15 perc alatt. A joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval. A sonkaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk. A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük ez előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel. Tálalunk. Először egy kupac zöldsalátát halmozunk a tálra. Erre púpozunk egy adag bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a sonka-csíkokkal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. aug. 13. 09:50
A madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával elkészítési módja és hozzávalói.