Indiai csirkés szendvics recept
Az Indiai csirkés szendvics hozzávalói:4 szelet rozskenyér,
½ alma, kicsire felkockázva,
½ kávéskanál friss citromlé,
3 szem puha aszalt sárgabarack, apróra vágva,
10 dkg maradék sült csirke, apró cafatokra vágva,
1 evőkanál Ráma Harmónia,
2 evőkanál joghurt,
esetleg 1-2 evőkanál tej,
1 csipetnyi currypor,
4 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva.
Az Indiai csirkés szendvics elkészítési módja:
A felkockázott almát megcsepegtetjük kevés citromlével, hogy ne színeződjön el. Összekeverjük a vajat, a joghurtot, az apróra vágott aszalt barackot, a felkockázott almát és a cafatokra vágott sült csirkét. Ha kell, kevés tejjel felhígítjuk, hogy kenhető legyen az állaga, majd megfűszerezzük curryporral. Összeállítjuk a szendvicseket. A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy jégsaláta-levelet, és arányosan rákenjünk a csirkés szendvicskrémet. Ezután a szendvicsekre ráborítunk egy-egy újabb salátalevelet, és ráfektetünk egy-egy üres kenyérszeletet. A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és betesszük másnap reggelig a hűtőbe.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 4. 05:42
Az indiai csirkés szendvics elkészítési módja és hozzávalói.