Padlizsán pástétom őszre recept
150 perc
A Padlizsán pástétom őszre hozzávalói:
3 kg pritamin paprika,1 kg hagyma,1 kg paradicsom,1 és még fél kg padlizsán,1 l olaj,só,bors,babér,veget,
A Padlizsán pástétom őszre elkészítési módja:
a zöldségeket apróra kell vágni,ha van darabológép akkor azzal.Az olajba a hagymától kezdve,sorban lehet beletenni a zöldségeket ,és lassú tűzön fűszerezve kb.két órán át főzzük addig amíg a levét el nem főtte,és kenhető,pástétom szerű nem lesz.Hűtsük,majd kevés tartósítószert tegyünk bele.Üvegekbe töltsd és pár hétig eláll.Pirítóssal nagyon finom.
Ezt csak ősszel a zöldségszezonban lehet elkészíteni.Ha forrón rakod bele a tartósítószert akkor megkeseredik.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: 7a319416e1, 2008. jún. 1. 15:18
A padlizsán pástétom őszre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.