Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsán pástétom őszre recept

Padlizsán pástétom őszre recept

Elkészítési idő 150 perc

A Padlizsán pástétom őszre hozzávalói:
3 kg pritamin paprika,1 kg hagyma,1 kg paradicsom,1 és még fél kg padlizsán,1 l olaj,só,bors,babér,veget,


A Padlizsán pástétom őszre elkészítési módja:
a zöldségeket apróra kell vágni,ha van darabológép akkor azzal.Az olajba a hagymától kezdve,sorban lehet beletenni a zöldségeket ,és lassú tűzön fűszerezve kb.két órán át főzzük addig amíg a levét el nem főtte,és kenhető,pástétom szerű nem lesz.Hűtsük,majd kevés tartósítószert tegyünk bele.Üvegekbe töltsd és pár hétig eláll.Pirítóssal nagyon finom.

Ezt csak ősszel a zöldségszezonban lehet elkészíteni.Ha forrón rakod bele a tartósítószert akkor megkeseredik.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsán pástétom őszre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook