Tejben sült csirke recept
60 perc
A Tejben sült csirke hozzávalói:
csirkemell egészben,vagy combok,olaj,tej,fahéj darab,reszelt citrom héja,kakukkfű,só,fokhagyma gerezdek héjastól
A Tejben sült csirke elkészítési módja:
Rendkívül egyszerű és gyors:a csirkét sózod,azután hirtelen minden oldalát kevés olajon megpirítod éppen hogy,majd veszel egy jénait,beleteszed,fel öntöd annyi tejjel hogy a teteje a csirkének kilátszódjon.A többit csak beledobálod,a tejbe a fahéj darabot,citromhéjat,a fokhagyma gerezdeket legalább 5-6 db,de héjastól,és a végén a csirke tetejére szórj kakukkfüvet.beteheted a sütőbe kb.fél óra fedővel,anélkül is még egy negyed óra és kész is.
Már az illata is isteni mikor sül.Ne sok fahéjat tegyél,és ne ijedj meg mert a tej a citromtól összeugrik,de így lesz finom szaftja.Pürével,vagy amivel szeretitek!A férjem a kezemet csókolgatta érte pedig ő séf.Hidd el megéri,akár ünnepi alkalomból is.Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 7a319416e1, 2008. ápr. 10. 11:13
A tejben sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.