Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal recept
A Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal hozzávalói:2 adaghoz:
2 szelet csirkemell
3-4 db csirkemáj
2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa
1 tojás
egy kis fej vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
2-3 szelet paradicsom
5 dkg mozzarella
reszelt trappista /pl. Tolle light/ a szóráshoz
olívaolaj
só
bors
majoránna vagy kakukkfű
A Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal elkészítési módja:
A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük. A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük, és a májhoz öntjük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk. Belekeverjük a zabkorpát, és a -pelyhet. Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát, és ne legyen folyós. Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük. Ha a máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk. A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket, és a reszelt sajttal meghintjük. 190-200 fokos sütőben készre sütjük. Én párolt brokkolival tálaltam, de kinek-kinek ízlése szerint
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 3. 06:35
A csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal elkészítési módja és hozzávalói.