Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelkáposztatekercs rántva recept

Kelkáposztatekercs rántva recept

A Kelkáposztatekercs rántva hozzávalói:
8 szép nagy kelkáposztalevél,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
csipetnyi köménymag,
só.

A panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa.

A kisütéshez: olaj.


A Kelkáposztatekercs rántva elkészítési módja:
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót. A káposztaleveleket kiterítve megkenjük a sajtkrémmel, és szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük a tekercseket). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kelkáposztatekercs rántva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook