Kelkáposztatekercs rántva recept
A Kelkáposztatekercs rántva hozzávalói:8 szép nagy kelkáposztalevél,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
csipetnyi köménymag,
só.
A panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa.
A kisütéshez: olaj.
A Kelkáposztatekercs rántva elkészítési módja:
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót. A káposztaleveleket kiterítve megkenjük a sajtkrémmel, és szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük a tekercseket). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 1. 06:30
A kelkáposztatekercs rántva elkészítési módja és hozzávalói.