Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott sárgarépa bulgurral recept

Rakott sárgarépa bulgurral recept

A Rakott sárgarépa bulgurral hozzávalói:
500 g darált hús
1 db hagyma
egy kevés olaj
tejföl (kb. 100 g)
só, bors, pirospaprika
700 g sárgarépa (tisztított súly)
200 g bulgur

A tetejére:
tejföl (kb. 150 g)
1 tojás só, bors


A Rakott sárgarépa bulgurral elkészítési módja:
A felkockázott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a paprikát, egy kis ideig főzzük, majd a végén belekeverjük a tejfölt. A megtisztított sárgarépát karikára vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a bulgurt is elkészítjük. A húst összekeverjük a bulgurral. Egy tepsibe tesszük a megfőtt répakarikákat, ráöntjük a húsos bulgurt, majd leöntjük a tojással elkevert tejföllel és előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott sárgarépa bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook