Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejszínes csirke krumpligombóccal recept

Tejszínes csirke krumpligombóccal recept

A Tejszínes csirke krumpligombóccal hozzávalói:
4 csirkemell
3 dl húsleves
1 dl fehérbor
1 közepes vöröshagyma
3 dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
só, bors

35 dkg krumpli
12 dkg zsír
15 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl víz
1 evőkanál apróra vágott rozmaring



A Tejszínes csirke krumpligombóccal elkészítési módja:
A hagymát, a húslevest és a bort összeöntöm, beleteszem a csirkemelleket (olyan edényt kell választani, hogy a lé befedje a húsokat), felforralom és 20 percig lefedve közepes lángon főzöm. Kiszedem a csirkéket, leszűröm a hagymától a levet, utóbbit visszateszem az edénybe, addig főzöm, amíg egyharmadával csökken. Ekkor hozzáadom a tejszínt, a rozmaringot, sózom, borsozom, és csak addig hagyom a láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik. Amíg a csirke fő, elkészítem a gombócokat. A krumplikat megfőzöm, áttöröm, hozzáadom a többi alapanyagot. A tejszínes csirkét tűzálló tálba kanalazom levestül, a tésztából pedig 10 gombócot formázok és ráültetem őket a csirkékre. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejszínes csirke krumpligombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook