Tejszínes csirke krumpligombóccal recept
A Tejszínes csirke krumpligombóccal hozzávalói:4 csirkemell
3 dl húsleves
1 dl fehérbor
1 közepes vöröshagyma
3 dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
só, bors
35 dkg krumpli
12 dkg zsír
15 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl víz
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
só
A Tejszínes csirke krumpligombóccal elkészítési módja:
A hagymát, a húslevest és a bort összeöntöm, beleteszem a csirkemelleket (olyan edényt kell választani, hogy a lé befedje a húsokat), felforralom és 20 percig lefedve közepes lángon főzöm. Kiszedem a csirkéket, leszűröm a hagymától a levet, utóbbit visszateszem az edénybe, addig főzöm, amíg egyharmadával csökken. Ekkor hozzáadom a tejszínt, a rozmaringot, sózom, borsozom, és csak addig hagyom a láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik. Amíg a csirke fő, elkészítem a gombócokat. A krumplikat megfőzöm, áttöröm, hozzáadom a többi alapanyagot. A tejszínes csirkét tűzálló tálba kanalazom levestül, a tésztából pedig 10 gombócot formázok és ráültetem őket a csirkékre. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 2. 07:40
A tejszínes csirke krumpligombóccal elkészítési módja és hozzávalói.