Csirkemelles palacsinta recept
A Csirkemelles palacsinta hozzávalói:12 db sós palacsinta
1 kg csirkemellfilé
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1,5 dl húsleves (leveskockából)
1 dl fehérbor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 dkg reszelt parmezán sajt
őrölt bors
só
A Csirkemelles palacsinta elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a ledarált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 18. 13:06
A csirkemelles palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.