Padlizsános zakuszka recept
A Padlizsános zakuszka hozzávalói:5kg(3kg) pritaminpaprika,
5kg(3kg) padlizsán,
1.5kg(1kg) hagyma,
1l(7.5dl) olaj,
1l(7.5dl) paradicsomlé,
só,
bors,
babérlevél,
szalicil.
A Padlizsános zakuszka elkészítési módja:
Forró olajba tesszük a ledarált hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a ledarált pritaminpaprikát, kb. 40 percen keresztül tovább pároljuk, ezután beletesszük a megsütött, és ledarált padlizsánt és a paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, további 30 percig főzzük. Beletesszük a szalicilt, majd 5-10 perc múlva üvegekbe szedjük, 2-3 evőkanál forró olajat teszünk a tetejére. Az üvegeket lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Kenyéren, vagy tojással (mint a lecsót) finom.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: a3028ee38c, 2010. jan. 14. 18:19
A padlizsános zakuszka elkészítési módja és hozzávalói.