Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsán télire (zakuszka) recept

Padlizsán télire (zakuszka) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Padlizsán télire (zakuszka) hozzávalói:
5 kg padlizsán massza (tísztítva 5 kg.)
2 kg pirospaprika, tisztítva
1,5 kg hagyma
1,5 liter paradicsomlé
1,5 liter olaj
só ízlés szerint
törött bors
szalícil


A Padlizsán télire (zakuszka) elkészítési módja:
A padlizsánt parázson megsütjük, a fekete égett héjától megtísztítjuk, ledaráljuk. Olajat öntünk rá és egy edényben állandó kavargatás mellett felforraljuk. Párhuzamosan a ledarált paprikát, szintén egy kis olajjal, és a hagymát is külön - külön megdínszteljük, fedő alatt. Mikor mind puha, összeöntjük, a paradicsomlevet is, kb fél órát együtt forraljuk, majd üvegekbe rakjuk, a tetejére pici szalicilt teszünk, s erre egy kanálnyi olajat, hogy elfedje. Száraz dunsztba tesszük. Jó étvágyat!

Vigyázzat
- néha a padlizsán keserű, ezt ne daráld bele!
- a hagyma ne égjen oda, csak puhítjuk.

A sütéssel telik el sok idő, meg a padlizsán tisztításával.( 1 - 2 óra)
Ha kevesebbet akarsz arányosan osztod a mennyiséget.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsán télire (zakuszka) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook