Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spanyol "lecsó" recept

Spanyol "lecsó" recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória ~300

A Spanyol "lecsó" hozzávalói:
1 nagy padlizsán
1 cukkini
1 nagy fej hagyma
3-4 db vegyes színű kaliforniai paprika
5 dkg császárszalonna
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 dl paradicsomlé
1 kis üveg fekete olajbogyó ( elmaradhat )
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, olaj, pirospaprika
1-2 ek balzsamecet vagy vörösborecet
pár csepp édesítőszer


A Spanyol "lecsó" elkészítési módja:
Kezdjük azzal, hogy mindent szépen feldarabolunk. A padlizsánt, cukkinit, paprikákat egyforma darabokra, a hagymát félfőre, a szalonnát csíkokra. Kevés olajon kissé megkapatjuk a szalonnát, majd hozzárakjuk a hagymát és együtt pároljuk kb 5 percig. Erre jöhet a cukkini, a paprika, majd felülre a padlizsán. A rétegek közé szórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerekből mindig egy keveset, bár ízlés szerint mehet bele, csak a sóval vigyázzunk. Az egészet megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük pár csepp édesítőszerrel vagy cukorral, és keverés nélkül, lazán rázogatva a lábast kb. 40 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. A főzési idő vége felé az ecettel pikánsra ízesítjük, beleöntjük a lecsepegtetett olajbogyót, most átkavarjuk, és megkóstoljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük. Pirítóssal, egytálételként fogyasztjuk langyosan vagy hidegen, mert forrón nem adja ki az ízét megfelelően.

Grill húsok mellé köretként, héjában sült krumpli mellé is adható, de Spanyolországban kenyérrel eszik jó sok olívaolajjal.
Nagyon finom laktató zöldségétel.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spanyol "lecsó" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook