Pezsgős szilvaleves recept


50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke
egész fahéj
fél tasak "Puncs fűszer"
csipet só
1 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint
A Pezsgős szilvaleves elkészítési módja:
A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt. Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk. Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában.
Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. jún. 16. 10:39
A pezsgős szilvaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.