Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pezsgős szilvaleves recept

Pezsgős szilvaleves recept

Elkészítési idő 20 perc

A Pezsgős szilvaleves hozzávalói:
50 dkg szilva (fagyasztott is jó)
0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke
egész fahéj
fél tasak "Puncs fűszer"
csipet só
1 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint


A Pezsgős szilvaleves elkészítési módja:
A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt. Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk. Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában.

Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pezsgős szilvaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook