Tejfölös-citromos salátafőzelék recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
? 350
?
?
A Tejfölös-citromos salátafőzelék hozzávalói:
1 nagy fejes saláta
1 pici hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 kis pohár tejföl
fél citrom reszelt héja+leve
2 ek étkezési keményítő vagy liszt
só, bors, olaj
A Tejfölös-citromos salátafőzelék elkészítési módja:
Azzal kezdd, hogy felcsíkozod a saláta leveleket, megsózod és leforrázod annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. Nem kell főzni, ennyi pont elég neki, hogy megadja magát neked. Egy másik lábasban pici vajon vagy olajon megpároljuk a felkockázott hagymát és reszelt fokhagymát, és felöntjük 3dl tejjel és ugyanannyi vízzel. Felforraljuk, és behabarjuk a tejföl+pici víz+keményítő elegyével, és ha mártásszerűen besűrűsödött, egy szűrőkanál segítségével a forró vízből átemeljük a mártásba, a szebb időket is látott salátaleveleket. Belereszeljük a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, sózzuk, borsozzuk majd higgyünk az ízlelőbimbóinknak! Mert ez a szemnek nem túl szép főzelék nagyon finom! Tükörtojás, rántotta, sült virsli, fasírozott, mind-mind jól passzolnak a főzelék ízvilágához!
Míg ki nem próbáltam én sem hallottam soha salátafőzelékről!
De azóta salátaszezonban többször is elkészítem!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. máj. 10. 15:05
A tejfölös-citromos salátafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.