Tepsis chilis bab recept



50 dkg darált hús
1 doboz kukorica konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
1 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy kaliforniai paprika
só,bors,pirospaprika,őrölt kömény, bazsalikom
chili ízlés szerint
Öntethez:
2 dl főzőtejszín
1 dl paradicsomlé
1 kk liszt
só, bors, bazsalikom, chilipor
tetejére reszelt sajt
A Tepsis chilis bab elkészítési módja:
A nyers darált húst elkeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, babbal, kukoricával, kockára vágott paprikával és az összes fűszerrel, amiket ízlés szerint adagolunk hozzá. Ezt a keveréket egy kiolajozott hőálló tálba lazán, lenyomkodás nélkül beleterítjük. Az öntethez valókból keveréket készítünk, majd leöntjük vele a húsos masszát,ami szépen körülöleli majd a husinkat. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben 40 perc alatt pirosra, illatosra sütjük. Én tálaláskor tejföllel locsolom meg és plusz még őrölt chilit szórok rá!
Ha a pasidnál be akarsz vágódni, ezt készítsd el!
Ha még egy hideg sört is kap mellé, tuti te leszel a befutó!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Timancs, 2010. márc. 30. 10:33
A tepsis chilis bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.