Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Babos ragu rizzsel (90. napos keményítő napjára is) recept

Babos ragu rizzsel (90. napos keményítő napjára is) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Babos ragu rizzsel (90. napos keményítő napjára is) hozzávalói:
2 doboz konzerv vörösbab
1 doboz konzerv kukorica
1/2 doboz konzerv zöldborsó
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd nagyobb fokhagyma
1 paradicsom (vagy sűrített paradicsom
só, bors, pirospaprika
kevés Erős Pista, vagy csili
gyorsrizs


A Babos ragu rizzsel (90. napos keményítő napjára is) elkészítési módja:
A hagymát felkockázom, és kevés olajon elkezdem párolni. Amikor már majdnem kész, hozzáreszelem a fokhagymákat, azzal is párolom. Ha kész a hagyma, hozzáadom az összes konzervet (levét is!), és felöntöm kb. 1-2 dl vízzel. A paradicsomot kis kockákra vágom, azt is hozzáadom (vagy sűrített paradicsomot teszek bele ízlés szerint). Sózom, borsozom, hozzáadom a csilit, vagy az Erős Pistát, és várok, amíg felforr. Ekkor hozzáadom az őrölt pirospaprikát, és azzal is összeforralom. Közben megfőzök 1 főzőtasakos rizst. Tálaláskor a rizsre teszem a ragut. Nagyon fincsi és kiadós!

Nekem 1 tasaknyi rizs elég ebédre és vacsira szétosztva.
A csípős dolgok serkentik az anyagcserét, én ezért teszek bele mindenképp (amúgy, szeretem is).
Ennyi hozzávalóból nem csupán 1 napi kaja jön ki 1 személynek. 2 részre osztom a ragut, és lefagyasztom az 1ik felét. Úgyis lesz olyan, amikor nem lesz időm/ kedvem nap, mint nap meló után főzni.
CH napon is bevethető ez a ragu, ha krumplitörővel darabosra szétnyomkodod, és így csinálsz belőle lasagne-t (ez lesz a töltelék), csak akkor több paradicsomot használj hozzá, és olaszosabban is fűszerezheted!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A babos ragu rizzsel (90. napos keményítő napjára is) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook