Szarvacska Mexikói Raguval recept
A Szarvacska Mexikói Raguval hozzávalói:50 dkg szarvacska tészta
30 dkg konzerv vörösbab csípős mexikói mártásban
5-10 dkg konzerv kukorica
5-10 dkg konzerv zöldborsó
chilipor, só, feketebors
A Szarvacska Mexikói Raguval elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. A vörösbab konzervet a kukoricával és a zöldborsóval (ízlés szerint 5-10 dkg mindkettőből) összekeverjük, és pár percig főzzük, chiliporral, feketeborssal fűszerezzük. Ha megpuhult a bab, akkor a kész raguba beleforgatjuk a tésztát, és fogyaszthatjuk. A fent leírt módon lehet legegyszerűbben elkészíteni, de ha több időnk van, akkor a ragut olajon üvegesre futtatott vöröshagymával kezdjük, és utána öntsük csak bele a babot. Így finomabb, de enélkül is jó.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2015. ápr. 22. 10:46
A szarvacska mexikói raguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.