Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. recept
180 perc
A Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. hozzávalói:
25 dkg füstölt szalonna
40 dkg száraz tarhonya
60 dkg marhafartő
4 db
Zöldpaprika
2 nagyobb szem érett paradicsom
őrölt bors
só
20 dkg vöröshagyma
60 dkg burgonya
3-4 gerezd fokhagyma.
A Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. elkészítési módja:
A régi pásztor hagyományokat idézi ha bográcsban, és szabad tűzön főzzük. Kb. 15 dkg füstölt szalonna zsírját bográcsban kiolvasztjuk, majd beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot is. Ha átpuhult, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és egy kevés vizet aláöntünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot. Ha megfelelő, akkor az alapot a bográcsból kivesszük és félretesszük. A maradék szalonnát kockára vágjuk, bográcsba tesszük és zsírját kisütjük. Belerakjuk a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát, kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.
Nagyobb társaságnak hétvégi összejövetelre ajánlott !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. ápr. 21. 07:16
A bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.