Libamájjal töltött kucsmagomba (Székelyföld). recept
45 perc
A Libamájjal töltött kucsmagomba (Székelyföld). hozzávalói:
4 személyre előételként: 20 db nagyobb méretű cseh kucsmagomba (csak a kalapja)
2 teáskanál vaj
1 dl húsleves
2 evőkanál konyak
1 dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott medvehagyma
só
bors
A töltelékhez: 1 db tojás
1 nagy szelet kissé szikkadt fehér kenyér
őrölt fekete bors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 szelet hideg sült libamáj.
A Libamájjal töltött kucsmagomba (Székelyföld). elkészítési módja:
A tojást felverjük, belemorzsoljuk a kenyeret, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és alaposan összekeverjük. Egy sűrű masszát kell kapnunk. Most kis kockákra felvágjuk a libamájat. A megtisztított kucsmagombát megtöltjük a libamájkockákkal, majd a gomba nyílását betapasztjuk 1-1 kanál tojásos masszával, és alaposan belenyomkodjuk. (Ha a masszából megmarad, azt felhasználhatjuk másra). Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben éd a gombafejeket „talpukra állítva" a forró vajba helyezzük, megpirítjuk, majd óvatosan lefektetve őket, időnként körbeforgatva, rázogatva sütjük néhány percig. Most hozzáadjuk a húslevest, a konyakot, és kis lángon főzzük további kb 5 percig. Ekkor hozzáöntjük a, a tejszínt is. Felforraljuk és végül belekeverjük a medvehagymát is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. ápr. 18. 08:52
A libamájjal töltött kucsmagomba (székelyföld). elkészítési módja és hozzávalói.